Kerhot

Lapset ja hauska tekeminen ovat kerhojen pääosissa.

 

4H-yhdistyksen kerhotoiminnan voi aloittaa jo 6-vuotiaana, silloin pääset kerholaiseksi. Kerhotoimintaa on sekä kaupungeissa että maaseudulla. 4H-yhdistysten järjestämissä kerhoissa on monenlaista toimintaa, esimerkkeinä vaikkapa leikkiminen, kokkaaminen, liikunta, pelaaminen ja monien eri kädentaitojen oppiminen.

 

 

Tekemällä Oppii Parhaiten

 

Kerhot keräävät lapset yhteen viikon tai kahden välein. Kerhoissa pääset itse tekemään asioita, saat onnistumisen kokemuksia ja itseluottamusta sitä kautta. Parituntisen kerhokerran aikana tehdään usein TOP-tehtäviä. TOP tulee sanoista Tekemällä Oppii Parhaiten ja se on yksi meidän tärkeimmistä arvoista kerhotoiminnassa. TOP-tehtäviä on paljon ja monenlaisia. Niitä on monelta aihealueelta, esimerkkeinä vaikkapa Käsityö ja teknologia sekä Leikki ja liikunta.

 

 

Huvia ja hyötyä kerhotominnasta

 

Kerhotoiminta tuo riemukkaan yhdessäolon ja kaverit sinunkin ulottuvillesi. Monipuolinen kerhotekeminen kartuttaa käytännön tietojasi ja taitojasi. Ryhmässä toimimalla yhteistyötaitosi paranevat ja opit ottamaan toisetkin huomioon. Kerhot eivät muuten ole pelkästään 6–12-vuotiaiden juttu. Myös yläkouluikäinen voi perustaa kerhon omanikäisilleen nuorille. 

 

 

Kerhonohjauksesta uusi harrastus

 

Kerholaiset suunnittelevat toimintaansa aina yhdessä kerhonohjaajan kanssa. Ohjaaja on koulutuksen tehtävään saanut nuori tai aikuinen vapaaehtoinen. Kerhonohjaajat ovat todella tärkeitä koska jos ei olisi ohjaajia niin ei olisi kerhojakaan.

 

Voit hakea 4H-kerho-ohjaajaksi tämän linkin kautta: https://oulainen.4h.fi/nuoret/tyota/kerhonohjaaja/