Ilman ohjaajia ei kerhotoimintaa 4H:ssa olisi. Voimmekin sanoa, että kerhonohjaaja on kerhon sydän. Ohjaaminen on antoisa harrastus sekä nuorelle että aikuiselle.

Kerhoissa tehdään monenlaista aina kokkaamisesta pelaamiseen ja koneiden korjaamisesta lemmikkien hoitoon. Omassa ohjaamisessasi voit mainiosti hyödyntää harrastuksiasi ja kaikkea osaamistasi. Kerhokausi alkaa syksyllä vko 38 2020. Voit myös itse ehdottaa kaikenlaisia villejä kerho ideoita.


Millainen on hyvä kerhonohjaaja?


Ohjaaminen sopii sinulle, jos viihdyt lasten ja nuorten kanssa. Kerhossa he ja heidän oppimisensa ja luovuutensa ovat pääosissa. Monissa tilanteissa huumorintaju auttaa sinua pärjäämään. Ja jos edes yrität olla menettämättä malttiasi, on se plussaa. Kun olet itse innostunut kerhostasi, välittyy se myös kerholaisille.


Ohjaaja saa koulutusta!


Suomessa toimii lähes 3 000 4H-kerhoa. Niitä ohjaa yli 3 000 koulutettua, vapaaehtoista kerhonohjaajaa. Aikuisohjaajat yhdistys perehdyttää 4H-toiminnan keskeisiin sisältöihin. Nuoret ohjaajat saavat Osaava kerhonohjaaja -koulutuksen. Se antaa varmuutta ja valmiuksia ohjaamiseen.


Kerhonohjaajana voi toimia 14-vuotias ja sitä vanhempi. Kerhot alkavat yleensä syksyllä ja kestävä kevääseen asti. Kerhot kokoutuvat kerran viikossa, paitsi pyhäpäivinä ja lomilla. Kerhojen ohjaamisesta maksetaan palkka.


Kerhonohjaaja koulutus tehdään yhteistyössä seurakunnan kanssa.


Jos haluat toiminnasta lisätietoa, niin ota yhteyttä toiminnanjohtajaan viestillä tai soittamalla!


Alla olevalla lomakkeella voit hakea suoraan kerhonohjaajaksi Oulaisiin! Jos et ole käynyt vielä koulutusta, niin koulutukseen osallistuminen on osa kerhonohjaajana toimimista. Jos olet käynyt koulutuksen muualla (seurakunta, muu 4H-yhdistys), niin valitse kohta "Olen käynyt koulutuksen" ja kerro siitä lisää kohdassa "Kerro itsestäsi"


KERHONOHJAAJA KOULUTUS ON PIDETTY